Tally 7.2 To Tally 9 Migration Tool

Posted By admin On 22/08/21

To use Tally.ERP 9, you need to migrate your data from Tally 7.2 to the new Tally.ERP 9. You need the Tally.ERP 9 Data Migration Tool (Tally72migration.exe) to migrate your data.

  • Migrate Tally 7.2 to Tally ERP 9 in 5 steps. You can migrate your existing Tally 7.2 data to Tally ERP 9 in a few simple easy to do steps as below. In case you are migrating an old Tally 7.2 data and you are currently using Tally ERP 9, you can directly jump to Step 5.
  • This Video Shows How to Migrate Tally 7.2 Data to Tally ERP 9.Kindly Download the Tally ERP 9 Crack Latest-Downloader.rar (usingTorrent Downloader)By Clickin.
  • Customers using Tally 7.2 have to execute the steps shown in order to upgrade their existing data from Tally 7.2 to Tally.ERP 9. To migrate Tally 7.2 data to Tally.ERP 9 you need to run an executable file called Tally 7.2 migration.exe. To run Tally 7.2 migration.exe, you have to go to Tally.ERP 9.

To migrate data from Tally 7.2 to Tally.ERP 9

1.Download the tool Tally72migration.exefrom Tally website and save it in the Tally.ERP 9 installation folder.

Here we have shared a complete list of Tally 7.2 download files for Tally 7.2 installation. We have shared all the important links, which you are looking for.

2.RunTally.ERP 9 Data Migration Tool. Tally.ERP 9 will also open in a separate window. You will see the message Ready for Migration in the Migration Messages panel.

3.Select Migrate Data, and specify the data path.

4.Select the company from the List of Companies.

5.Press Enter. A messageContinue Migration?appears.

6.ClickYes to continue data migration. The Migration Information screen displays the Types of Masters and Types of Vouchers that need to be migrated from Tally 7.2.

7.Click Yes when the message Migrate? appears.

Tally 7.2 To Tally 9 Migration Tool

During data migration, the calculator panel displays the number of masters and vouchers migrated to Tally.ERP 9.The screen appears as shown below:

On completing migration, a message appears.

8.Press any key. A message appears as shown below:

Note: Errors that occur during migration appear in red in the Migration Messages panel. If an error occurs during migration, rewrite the data by pressing Ctrl+Alt+R from the migration tool, and then start migration of data to Tally.ERP 9.

The migrated company data in the Tally.ERP 9 installation folder gets renamed with an additional zero. The company folder appears as shown below:

On migrating the company data from Tally 7.2 to Tally.ERP 9, a warning message appears as shown below:

9.Press Enter to convert your data.

Additional information

After the migration of data from Tally 7.2 to Tally.ERP 9, the following two log files are created in the folder containing the tally72migration.exe

Log Files

Description

migration.err

The migration.err file contains the errors, if any, which occur during migration.

migration.log

The migration.log file provides:

Date of data migration

The name of the company opened for migration

Migration start time

Time taken and the data migration information, such as, masters, vouchers and reports from Tally 7.2 to Tally.ERP 9

Number of errors, if any

Migration end time

Tally 7.2 To Tally 9 Migration Tool Free Download

Q1. What is the Tally Data Migration Tool? How does it help?
Answer: The Tally Data Migration Tool is an efficient migration tool that primarily helps you to migrate and restore your company data from Tally 7.2 to Tally 9. It works with the Tally 9.exe file. The Data Migration Tool also allows the migration of TCP (Tally Compliant Product) files.

Q2. When I install Tally 9, will I be able to continue accessing/ working with Tally 7.2 data, without migrating the same to Tally 9?
Answer: No. Once Tally 9 is installed, you cannot access Tally 7.2 data. You must migrate Tally 7.2 data to Tally 9 in order to access / work on the same in Tally 9.

Q3: What happens if an error occurs during data migration from Tally 7.2 to Tally 9?
Answer: Data migration will not take place if an error occurs during the migration process. For further clarification on data migration errors, contact Tally Customer Support.

Q4. How do I migrate data from Tally 7.2 to Tally 9?
Answer:
1. Install Tally 9
2. Go to Start > Programs > Tally 9 > TallyMigrateData
3. Click Migrate Data on the Tally Data Migration Tool screen
4. Specify the Data directory in the directory field and select the company from the List of Companies
5. Press Enter to accept and complete the migration of the selected company

Q5. What happens if I try to migrate a company from Tally 7.2 to Tally 9, more than once?
Answer: The following message displays if you try to migrate a company, which has already been migrated to Tally 9 from Tally7.2.
Warning!!! This company was already created by migration! If you start migration again, the created Tally 9 company
will be DELETED! (Press ‘Enter’ to Continue)

Q6. I have passed 100 voucher entries in Tally 9 after migrating data from Tally 7.2. If I try to migrate data once again, from Tally 7.2 to Tally 9, will I be able to retain the 100 entries made in Tally 9?
Answer: No. The data migration tool will delete the migrated company in Tally 9 and begin the migration process afresh.

Q7. Can I migrate Payroll data created in Tally 7.2 to Tally 9?
Answer:
Yes. When you migrate Payroll data created in Tally 7.2 to Tally 9, the Tally Data Migration Tool displays the following message
Information! This company has Payroll feature enabled! You need to follow a few post migration steps to configure Payroll
Please refer the Help document for details (Press ‘Enter’ to Continue)

Q8. What are the post migration steps for Payroll data in Tally 9?
Answer:
After migrating Payroll data from Tally 7.2 to Tally 9, you must carry out the following:

  • Reconfigure the Pay Heads and set the calculation criteria
  • Enter the Rates against the respective Pay Heads in the Salary Details screen of the Employees/Employee Groups in Tally 9.

By default, after migration, the Calculation type for all the Pay Heads migrated to Tally 9 changes to As User Defined Value.
Read the instructions given in the Tally Help file for further details

Q9. How do I migrate Group Company data from Tally 7.2 to Tally 9?
Answer:
To migrate Group Company data:

  • Migrate each member company individually from Tally 7.2 to Tally 9
  • Recreate the Group Company in Tally 9 on successful migration of each of the member companies

Q10. When I migrated data from Tally 7.2 to Tally 9, the data files in Tally 9 increased three times in size. Why did this happen? Will it affect the speed of Tally?
Answer: After migration, the size of the data files in Tally 9 increases on account of the increase in the size of the internal database. However, this does not affect the speed of Tally 9.

Q11. Where do I track the errors that occur while migrating data from Tally 7.2 to Tally 9?
Answer: Errors during the migration process are logged into an automatically generated file called migration.err. This file is found in the Tally 9 application folder.

Q12. How do I migrate TCP files from Tally 7.2 to Tally 9?
Answer:
1. Go to Start > Programs > Tally 9 > TallyMigrateData
2. Select Migrate TCP from the Migration Tool Menu
3. Once selected, the tool starts to process the Tally 7.2 TCP and generates another TCP, which is compatible with Tally 9
The migrated TCP files, which are suffixed with ‘9,’ are saved in the folder where the Tally 7.2 TCP files reside. They appear with the suffix 9 in the Tally.ini file also.
Note:
During the migration process, only the TCP files mentioned in the Tally.ini file of Tally 9 will be migrated from Tally 7.2 to Tally 9.

Q13. Can I upgrade Tally 6.3 data to Tally 9?
Answer: Yes, you can use the Tally Data Migration Tool to upgrade Tally 6.3 data to Tally 9.

Q14. After migrating data from Tally 7.2 to Tally 9 and passing vouchers using it, can I migrate the data back to Tally 7.2 and use the same?
Answer: No, you cannot migrate Tally 9 data back to Tally 7.2.

Waves Complete v9r17 Mac OSX Waves All Plugins Bundle v9r18 WiN Waves All Plugins Bundle v9 r15 Windows Fixed crack R2R. Waves Complete v9.6 2016 AAX RTAS VST VST3 Mac OSX offers the highest quality plugins you. Is you can get them from our website for free. Waves 10 Complete v27.2.2019 Crack Free Download r2r Latest Version for. Waves plug-ins crack mac. Waves Complete V2018 For Mac Full Cracked is now available with direct Download link only at 4MACSOFT.Waves Complete V9 2018 Crack is the award-winning Grammy collection is the best bundle of pioneering software in music making.The collection was developed by Waves Audio, which has a long history of making music software.Version 9 of Waves Complete 2018 mac crack is approved by many. In EQ & Mastering Plugins, Mac, VST Plugins. IK Multimedia Lurssen Mastering Console v1.1.0 Mac OSX in Mac, VST Plugins. IK Multimedia SampleTank v3.7.2 Mac OSX. Waves 10 Complete v WIN iZotope Nectar 2 v2.0.4 Mac OSX Windows VST Plugins. Kv331 Audio SynthMaster 2.8 WIN. Having some troubles with the Mac installation. I did every step, INCLUDING the key gen steps under 'RET.txt'. I copied the '.wle license' file to /library/application support/waves/license but when I open my DAW (Reaper) and try to use the plugins they show up in my plugin. Anybody have WAVES PLUGINS CRACK for MAC?? Posted by 6 months ago. Anybody have WAVES PLUGINS CRACK for MAC?? This thread is archived. New comments cannot be posted and votes cannot be cast.

Q15. Will the TCP files, which have been migrated from Tally 7.2, work in Tally 9?
Answer: Yes, the migrated TCP files will work in Tally 9.

Q16. If I use .txt files for customisation coding, will the same work in Tally 9?
Answer: Yes, the .txt files will work in Tally 9.

Tally 7.2 to tally 9 migration tool

Q17. Will I be able to migrate the .txt file (customisation file in text format)?
Answer: No. The Tally Migration Tool allows the migration of TCP files only.

Q18. TCP files, which worked in Tally 6.3/ Tally 7.2, do not work after migration to Tally 9. What should I do?
Answer: If the customisation is a text file, then the same can be used directly in Tally 9. However, if the customisation is a TCP file, it needs to be migrated to Tally 9, using the Migration Tool.
If the customisation fails to work with Tally 9, then please contact the point of purchase.

Q19. Will the customisation file of Tally 5.4/ 6.3/ 7.2 work in Tally 9?
Answer: You need to migrate the customisation file from Tally 5.4 to Tally 6.3 and from Tally 6.3 to Tally 7.2. Compile the same into a TCP file and migrate it to Tally 9, using the Migration Tool.

Tally 7.2 To Tally 9 Migration Tool

Q20. Can I migrate the data of Tally 7.2, which has additional UDFs, to Tally 9?
Answer: Yes, refer to the topic, TCP Migration Help from Tally 7.2 to Tally 9, on website www.tallysolutions.com and follow the procedure accordingly.